Öğrenme, yaşantı ve ihtiyaçlar sonucu kazanılan ve bireyde kalıcı izler bırakan davranış değişiklikleridir. İdeal öğrenme kişinin edindiği bilgiyi davranışlarına yansıtmasıdır.
Edinilen bir bilgi ya da becerinin öğrenilmesinde kişinin düşünceleri, duyguları, deneyimleri, çevresindeki uyaranlar ve model aldığı kişiler aktif rol oynamaktadır.
Herkes için tek bir öğrenme stili yoktur. Herkesin farklı düşünme ve öğrenme biçimi vardır. Öğrenme sistematik olarak yani araştırarak, analiz yaparak, iletişime geçerek, yaratıp yansıtarak veya yeni bir bilgi veya deneyim kazanarak gerçekleşir.
Öğrenme Tarzı Ölçeği, kişinin zorlu bir durumla baş etmek ve bu durumu öğrenmek için ortaya koyduğu davranışlarına dayanmaktadır. Envanterin sorularını oluşturan davranışlara verdiğiniz cevaplardan öğrenme tarzlarını hangi seviyede kullandığınız belirlenmektedir.
Ölçek davranışçı öğrenme kuramlarından Bandura’nın Sosyal Öğrenme Kuramı ve Kolb’un Deneyimsel Öğrenme Modeli temel alınarak kişisel gelişim planlarının bir parçası olarak kullanılması için hazırlanmıştır.
Envanterin 4 alt boyutu bulunmaktadır:
Envanter raporunda kişinin güçlü yönleri ve gelişime açık yönlerinin yanı sıra, yukarıdaki dört öğrenme stilinin etkileşimi de ayrıntılı olarak verilmektedir.
Envanter 48 sorudan oluşmaktadır ve uygulama süresi 15 dakikadır.